3 homeopathische wondermiddelen om van je hoest af te komen Zo kom je gezond van je hoest af

Je moet weer heel wat ophoesten in de wintermaanden. En dan bedoel ik niet alleen in de dure decembermaand!

Nee, ik bedoel de virussen die zich steeds vermenigvuldigen en als een soort epidemie door ons land verspreiden. Laatst stapte ik in de trein naar Arnhem. 2 uur lang zat ik in een hoestconcert….. droge hoest, losse hoest, blafhoest, kinkhoestachtige aanvallen, kuchelen. Het ging maar door.

Zelf ben ik dit jaar ook ten prooi gevallen aan een heel hardnekkig hoestvirus. Het waren echt aanvallen die vooral ’s nachts kwamen. De volgende dingen veroorzaakten steeds een hoestaanval:

  • Een stukje slijm in mijn luchtpijp dat maar heen en weer bleef gaan.
  • Praten en lachen.
  • Theedrinken gaf enorme kriebel in de keel.
  • De overgang van een koude naar een warme ruimte en vice versa.
  • Inspanning.

Op een gegeven moment begon ik zelfs urine te verliezen bij het hoesten. Knap irritant!

Nou gaan veel mensen aan de codeïne of de Bisolvon. Het probleem daarbij is dat het de hoestprikkel onderdrukt. Dit kan weer leiden tot poelen van slijm onderin de longen, met als gevolg een longontsteking. Want slijm had ik natuurlijk ook genoeg.

Die hoest is eigenlijk een heel wijs verdedigingsmechanisme van je lijf dus. Ik wilde dat dan ook zo min mogelijk onderdrukken. Gelukkig had ik mijn homeopathische EHBO kit bij de hand en was het snel opgelost met Drosera.

Die hoestprikkel heeft een belangrijke functie (behalve jou wakker houden), namelijk zorgen dat er geen slijm met bacteriën of viraal materiaal de longen binnenkomt.

Maar voor wie dat niet heeft raad ik altijd het zelfzorgmiddel Tussistin of Tussikind aan van VSM. Daar zit onder andere het homeopathische geneesmiddel Drosera rotundifolia (Ronde zonnedauw) in.

Deze vleesetende (ja, je leest het goed) plant bevat stofjes (naftochinonen), die de bronchiën van de longen verwijden. Ze zorgen ook dat er dun slijm in de luchtwegen geproduceerd wordt. Een ander bestanddeel, plumbagine, werkt antibiotisch. Deze inhoudsstoffen samen, werken ontstekingsremmend en krampverlichtend.

Dit bestanddeel is dan ook heel effectief in het stoppen van de hoestaanvallen en droge hoest. Ik heb het dan ook al vele malen met groot succes voorgeschreven, ook daar waar eerder gegeven medicijnen geen resultaat opleverden. In mijn praktijk gebruik ik het ook bij andere luchtwegproblematiek, vooral bij kinderen.

In Tussistin zitten ook nog andere homeopathische geneesmiddelen, zoals Antimonium sulphuratum auratum D6, Bryonia cretica D3, Drosera rotundifolia D3, Eucalyptus globulus D3, Ipecacuanha D4 en Spongia tosta D6.

Helaas mag ik niets zeggen over waarvoor Drosera en bovengenoemde middelen in de homeopathische praktijk allemaal nog meer gebruikt worden want dan krijg ik een boete van minimaal €7500. Maar in mijn online cursussen gelukkig wel.

In mijn nieuwe online homeopathische EHBO cursus leg ik uit hoe je met de homeopathische EHBO kit met meer dan 36 schatten uit de natuur heel goed zelf het juiste middel bij elke soort hoest kunt vinden. Zo zijn jij en je gezin weer snel op de been!

Naast middelen voor hoest zitten er nog veel meer middelen voor heel veel gezondheidsklachten in de kit. Je leert ze allemaal kennen in de verschillende cursusonderdelen. Klik hier om mijn online aanbod te bekijken en een gratis proefles te nemen.

Getagd met , , ,