Klassieke Homeopathie

De klassieke homeopathie gaat uit van het in evenwicht brengen van de gehele mens, en niet alleen het behandelen van de kwaal. De behandelingsmethode van een klassiek homeopaat is helemaal op ú afgestemd. Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken waarmee u komt, maar naar het geheel van klachten waar u in de loop van uw leven last van heeft gehad.

Bij de klassieke homeopathie wordt gezocht naar het similimum; een homeopathisch geneesmiddel dat past bij uw specifieke klachten zoals een sleutel in een slot.

Waarom homeopathie?

Zo lang we gezond zijn en geen klachten hebben, staan we niet stil bij het functioneren van ons lichaam bij alledaagse activiteiten. Pas als ons lichaam “hapert” en ons belemmert in de dingen die we graag willen of moeten doen, worden we geconfronteerd met het systeem van ons lichaam.

Het menselijk lichaam is een heel vernuftig en nauwkeurig op elkaar afgestemd geheel. Alles is in perfecte balans met elkaar en het lichaam is dag en nacht bezig deze balans – ook wel homeostase genoemd – te handhaven. Deze wordt aangedreven door een soort intelligentie. Deze intelligentie van het lichaam is het zelfgenezend vermogen. Dit zelfgenezend vermogen is goed zichtbaar als wij ons snijden. Zonder dat we er zelf bewust iets voor doen, stolt het bloed, gaat de wond dicht, vormt zich een korstje, en uiteindelijk komt er nieuwe huid op de plek waar men zich gesneden heeft.

Homeopatische geneesmiddelen stimuleren het zelfgenezend vermogen, zowel bij acute als chronische ziekten, en hebben nauwelijks bijwerkingen. Voor zowel kinderen als volwassenen is homeopathie een zeer zachtaardige behandelingswijze.

Met dit zelfgenezend vermogen werkt homeopathie samen. Samen met u, om de balans – de homeostase – te herstellen en u op weg te helpen naar een betere gezondheid.

Wij leveren onder meer de volgende diensten:

  • telefonische consulten
  • persoonlijke consulten
  • online consulten
  • consultations in English
  • Bach-bloesemtherapie
  • het geven van voedingsadviezen
  • visitaties