Over ons

Vanja Wierenga

Vanja (1973) is klassiek homeopaat NVKH R-Hom® en is sinds 2000 eigenaar van het Centrum voor Klassieke Homeopathie in Groningen, waar ze full-time werkzaam is. Daarnaast is Vanja in 2010 moeder van een zoon geworden, en in 2012 van een dochter.

Zij heeft een erkende opleiding Bachelor of applied health sciences  “homeopathic medicine” gevolgd in Australië. Haar kennis van de Engelse taal maakt het mogelijk om consulten ook in het Engels te voeren.

Door ook nog een jaar een studie natuurgeneeskunde te hebben gedaan, heeft ze naast haar kennis over de homeopathie ook een brede kennis van voeding, supplementen, vitaminen en mineralen.

Na het behalen van haar Bachelor of education in 2007 geeft ze als gediplomeerd docent les in de klassieke homeopathie op verschillende scholen voor homeopathie. Ook geeft ze regelmatig trainingen waarin u kennis maakt met de homeopathische filosofie en zelf leert homeopathische middelen toe te passen in hedendaagse situaties en acute ongevallen. Voor data en informatie over trainingen, zie het tabje “trainingen”

Naast haar praktijkvoering is Vanja jarenlang betrokken geweest bij ontwikkelingshulp als secretaris en docent bij Stichting Homeopaten zonder Grenzen (HzG). HzG verleent niet zo maar ontwikkelingshulp maar hulp die mensen in armoedige gebieden, vaak verwoest en getraumatiseerd door oorlog, helpt. Daarbij leert ze mensen in deze gebieden, waar meestal geen medische hulp beschikbaar is, om met homeopathische middelen hun eigen mensen te behandelen voor veel voorkomende ziekten zoals malaria. Er worden dus mensen – vaak verpleegkundigen en dorpsdokters – opgeleid om zo hun eigen mensen te kunnen helpen. Deze kennis kunnen zij zelf ook weer doorgeven aan anderen.
Dit is een goede manier van ontwikkelingshulp waardoor mensen niet afhankelijk worden van hulp van het westen, maar zelf leren te doen. Voor meer informatie of als u dit doel wilt steunen met een bijdrage, ga dan naar www.hzg.nl of vind HzG op Facebook.

Hanneke Pool

Hanneke (1954) is getrouwd, heeft 3 volwassen kinderen en is naast haar baan als teamcoördinator in de gezondheidszorg de zesjarige opleiding tot Klassiek Homeopaat NVKH R-Hom® gaan volgen. “Ik werk sinds mijn 18e in de gezondheidszorg; door de jaren heen op verschillende soorten afdelingen en niveaus. Ik kwam in aanraking met homeopathie toen ik geconfronteerd werd met ziekte in mijn gezin; een van de kinderen bleek een chronische ziekte te hebben. Ze kreeg veel medicijnen te slikken en ik voelde me daar niet prettig bij. Langs allerlei omwegen in het ‘alternatieve circuit’, kwam ik terecht bij de klassieke homeopathie”.

Hanneke zag mooie dingen gebeuren tijdens de behandelingen van haar dochter. “Dit was het moment dat er bij mij interesse werd gewekt voor deze alternatieve geneeswijze. Na ook een positieve ervaring waarbij ik zelf de patiënt was, besloot ik serieus onderzoek te gaan doen naar dit vakgebied”. Nu werkt ze sinds 2014 in het CVKH. Ook zitten Vanja en Hanneke samen in dezelfde werkgroep en nemen zij voor elkaar de praktijk waar bij afwezigheid. Haar telefoonnummer is 06-30690860.

De praktijk

Het Centrum voor Klassieke Homeopathie bestaat reeds meer dan 40 jaar, en staat bekend om het verlenen van professionele service en begeleiding op uw weg naar een betere gezondheid.

Als u als patiënt uw gezondheid in mijn handen legt, kunt u erop vertrouwen dat deze met uiterste zorg en respect behandeld wordt; uw belang staat altijd op de eerste plaats.

Vanja Wierenga’s Centrum voor Klassieke Homeopathie is erkend door en aangesloten bij de beroepsvereniging de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH). Dit betekent dat de NVKH elk jaar opnieuw beoordeelt of de praktijk voldoet aan alle formele registratiecriteria and zorgt er voor dat u als patiënt vergoeding kunt krijgen voor de homeopathische behandeling van uw ziektekostenverzekeraar. Voor eventuele klachten is er dan ook een klachten commissie.

Ook is de praktijk aangesloten bij en voldoet het aan alle eisen van de RBCZ, en wordt de praktijkvoering regelmatig getoetst door een onafhankelijk visitatiebureau. Hierdoor weet u dat u met een gerust hart uw gezondheid in onze handen kunt leggen.

Voor vragen en meer informatie over Klassieke Homeopathie, kunt u zich wenden tot het secretariaat van de NVKH:

Postbus 710
2400 AS te Alphen a/d Rijn
Telefoon: 0172-499595
e-mail: nvkh@euronet.nl
web: http://www.nvkh.nl

Wilt u meer informatie ontvangen om thuis te lezen of informatiedagen te bezoeken? Kijk dan eens op www.KVHN.nl

Marius Bauerstraat 30-3
1062 AR Amsterdam
T: 020 – 617 83 08

info@vereniginghomeopathie.nl