Homeopatie voor volwassenen

Met een klassiek homeopaat raakt u in gesprek over uzelf. Door de vragen en antwoorden krijgt de klassiek homeopaat tijdens deze ontmoeting een beeld van u; hoe u bent, en hoe u in het dagelijks leven functioneert. Waar heeft u klachten, wat voelt u precies? Wanneer zijn ze begonnen, wat is de eventuele oorzaak, wat voor kwalen komen er in uw familie voor, maar vooral: wie bent ú? Want uw klachtenpatroon is uniek.

Wat kunt u verwachten bij een homeopathisch consult?

Het eerste consult duurt ongeveer 1½ uur. Deze tijd is nodig om een goed beeld te krijgen van u als totale persoon.

Op grond van het totaalbeeld wordt een specifiek homeopathisch geneesmiddel gezocht dat de kern kan raken van de verstoorde gezondheid. Hierdoor wordt het hele gestel gestimuleerd beter te werken, en kunnen uw lichaam en geest weer in evenwicht komen. Door dit herstel van het natuurlijk evenwicht en uw eigen weerstand zult u minder afhankelijk van geneesmiddelen worden.

Vertelt u tijdens het consult gerust en vrijblijvend over uzelf. Het kan zijn dat u onverklaarbare of merkwaardige verschijnselen of gevoelens heeft. Deze zijn van groot belang voor de klassiek homeopaat bij de selectie van het passende geneesmiddel. Aarzel daarom vooral niet deze te vermelden.Bij ieder volgend consult wordt uw gezondheidstoestand beoordeeld. Het kan zijn dat tijdens de behandeling verder onderzoek of een andere behandeling gewenst is. U wordt dan zonodig verwezen naar de desbetreffende deskundige of huisarts.